fbpx

Voedingsmiddelen voor een gezonde huid

gezonde huid

Niet iedereen wordt iedere ochtend wakker met een babyhuidje. De meeste vrouwen hebben last van pukkeltjes, rimpeltjes, vlekjes of een droge huid. Naast goede huidverzorging is ook gezonde voeding van belang. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen je huid namelijk ten goede komen. Schoonheid komt dus van binnen en van buiten. O’vita vertelt je meer over voedingsmiddelen voor een gezonde huid.

Je bent wat je eet

Een bekende uitspraak. Maar wat betekent het nou eigenlijk? Het gezegde doelt er eigenlijk op dat wat je eet invloed heeft op je gezondheid. En wat je eet heeft ook invloed op de conditie van je huid. Eigenlijk heel erg logisch, aangezien je huid een groot orgaan is dat afval- en gifstoffen afvoert. Huidproblemen zoals acne, uitslag, eczeem, huidveroudering en andere huidproblemen kunnen er dus op wijzen dat jouw huid belangrijke voedingsstoffen mist. Voed je huid met belangrijke bouwstoffen uit bepaalde voedingsmiddelen, en je huid zal hier zichtbaar de vruchten van plukken!

Vitamines, mineralen en antioxidanten

Je helpt je huid al door te kiezen voor verse en onbewerkte voeding en een gevarieerd eetpatroon. Voedingsmiddelen voor een gezonde huid zijn onder andere voedingsmiddelen die bestaan uit vitamines, mineralen en antioxidanten. Vitamine C is bijvoorbeeld een sterke voedingsstof die bijdraagt aan een goede huidbarrière. Dit vitamine zit onder andere in citrusvruchten, kiwi’s, appels en perziken. Daarnaast zorgt vitamine A voor vermindering van de talgproductie, wat zorgt voor een stralende teint en minder puistjes. Je lichaam maakt vitamine A niet zelf aan, dus je krijgt het alleen binnen via je voeding. Eieren, gele paprika, zoete aardappel, broccoli en avocado’s bevatten onder andere vitamine A. Daarnaast helpt het mineraal zink je huid te kalmeren en te genezen door witte bloedvaatjes aan te maken. Belangrijke bronnen van zink zijn zeevruchten, bonen, erwten, yoghurt en pinda’s.

Hydrateren kun je leren

Je huid profiteert optimaal van voeding dat rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Slaap, ontspanning en beweging dragen ook bij aan een gezonde huid. Tijdens je slaap herstelt de huid en produceert het meer collageen. Daarnaast is het drinken van water heel belangrijk voor een stralend en gezond huidje. Iedere cel is ons lichaam bestaat grotendeels uit water. Wanneer je niet genoeg water drinkt en er een tekort aan vocht ontstaat, zal het lichaam vocht onttrekken. Je cellen zullen op die manier uitdrogen. Je kunt je wel voorstellen dat dat je huid geen goed zal doen. Zorg er daarom voor dat je anderhalf tot twee liter water per dag drinkt.

Gezond eten voor een stralende huid

Met gezond en gevarieerd eten kun je veel huidproblemen verminderen. Het eten van voldoende groenten, fruit, vitaminen, mineralen en vezels dragen daaraan bij. Er zijn ook voedingsmiddelen die de huidgezondheid belemmeren. Zo kun je het beste een teveel teveel aan suiker, vet, gefrituurd eten en alcohol vermijden om klachten als acne, een onrustige of vette huid te voorkomen.

Helpen bij een gezonde huid

Weet je niet zo goed welke voedingsmiddelen voor een gezonde huid je het beste kunt eten? Bij O’vita helpen we je graag met het creëren van een gezond voedingspatroon en het verkrijgen van een mooie, evenwichtige huid. Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek of meer informatie!

Deel dit artikel: