fbpx

Zonbescherming? Smeer je in met de producten van Coola!

Zonbescherming

Heerlijk is het, wanneer de zon schijnt. De zon geeft ons meer energie en de nodige portie vitamine D. Zonder zon geen leven, wordt wel gezegd. Maar natuurlijk zit aan alles een keerzijde. Want de zon kan ook zeer schadelijk zijn voor onze huid. Zeker wanneer je een zonaanbidder bent die zich het liefst zo min mogelijk insmeert. Het is dus van belang je huid goed te beschermen. Maar hoe doe je dit op een verantwoorde manier? Dat kan met de zonbescherming van Coola!

Invloed van uv-straling

Als je lang en vol in de zon zit, heeft dat veel invloed op je huid. Zonder dat je het doorhebt, dringen de uv-stralen door in je huid en zorgen voor huidschade. Het meest bekende symptoom hiervan is een verbrande huid. Maar uv-straling kan ook zorgen dat de huid uitdroogt, het draagt bij aan vroegtijdige huidveroudering ontstaan en kan pigmentvlekken veroorzaken. In extreme gevallen veroorzaakt uv-straling verstoringen in de celdeling, waardoor huidkanker ontstaat. Om jezelf te beschermen tegen deze huidproblemen, is het belangrijk om je goed in te smeren.

Natuurlijke zonbescherming

Coola is een merk dat gespecialiseerd is in zonbescherming. Het merk wil benadrukken dat het goed en gezond is lekker buiten te zijn, te bewegen en genieten van de frisse lucht. Maar dat kan natuurlijk wel op een verantwoorde manier gebeuren. Daarom hebben ze mooie zonbescherming ontwikkeld met natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Deze ingrediënten zijn rijk aan antioxidanten, wat de formules extra effectief maakt.

Classic en Mineral

De producten van Coola kunnen grofweg verdeeld worden in twee lijnen: Classic en Mineral. De Classic-producten zijn vooral ontworpen om uv-A- en uv-B-stralen te absorberen. Voorbeelden van deze producten zijn de Classic Sun Drops en de Classic Body SPF30. Zorg dat je de bescherming dertig minuten voordat je gaat zonnen aanbrengt op je huid. De Mineral-producten zijn gemaakt om uv-A- en uv-B-stralen te weerkaatsen. Deze producten bieden onmiddellijke bescherming. Uit deze lijn kun je onder andere kiezen voor de Mineral SPF30 Face Matte Tint of Mineral Sun Silk Moisturizer. Beide lijnen zijn huidvriendelijk, natuurlijk en rijk aan antioxidanten.

Verantwoord zonnen

Wanneer jij jezelf goed insmeert, heb jij de belangrijkste stap al gezet. Maar ook is het belangrijk je bewust te zijn van wat je kunt doen om verantwoord te zonnen. Het is logisch dat je graag in het zonnetje zit wanneer het kan. Wees je ervan bewust dat het belangrijk is om je huid aan de blootstelling aan zon te laten wennen. In het begin van de zomer is het slim de huid rustig te laten wennen, aan het eind van de zomer reageert je huid al snel minder overgevoelig. Zoek, als het kan, zoveel mogelijk de schaduw op tussen twaalf en drie uur ’s middags. Op dit tijdstip is de zonkracht het sterkst en je huid het meest vatbaar voor schade. Je hebt maar één huid, dus weer er zuinig op!

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de producten van Coola? Bij O’vita bieden we dit merk aan. Wanneer jij niet goed weet welke zonnebrand bij jou huidtype past, kunnen we je ook altijd voorzien van advies. Ook op gebied van huidverbetering helpen we je graag verder. Een mooie en gezonde huid krijgen gaat niet vanzelf, daar moet je tijd en energie in investeren. Daarom denken we graag met je mee! Alles voor een mooie huid en een positief gevoel.

Deel dit artikel: