fbpx

Onzuivere huid? Ontdek de kracht van Bio Peeling

onzuivere huid

De wintertijd is weer aangebroken: de dagen worden korter, de temperaturen gaan omlaag, en je huid breekt van alle kanten uit. De invloed van de kou en het weinige zonlicht zie je terug op je ruwe, doffe en droge huid. Het liefst hul je jezelf in een dekentje op de bank, met de verwarming op standje tropisch. Maar laat dat nou net hetgeen zijn wat jouw onzuivere huid achter de schermen nog meer uit balans brengt. Zet je huid daarom in het zonnetje met een Bio Peeling!

Vitamine D

Heb je het gevoel dat je huid er beter uitziet in de zomer? Dat is geen illusie! De meeste mensen kampen tijdens de wintermaanden met een gebrek aan vitamine D. Dit heeft invloed op je algehele gezondheid, maar ook op die van je huid. Het slikken van vitamine D supplementen kan symptomen van huidaandoeningen dan ook aanzienlijk verbeteren.

Droge huid

De zon geeft je niet alleen een gezond kleurtje, maar ook een gezonde dosis vitamine D, wat helpt om het vochtgehalte van de huid op peil te houden. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat er een verband is tussen lage bloedwaarden van vitamine D en huidaandoeningen als eczeem en psoriasis. Deze kunnen beide voor een droge huid zorgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen last hebben van een droge huid in de winter. Daar komt nog bij dat je je 's winters veel in centraal verwarmde ruimtes bevindt, wat zorgt voor een droge lucht.

Huidverzorging in de winter

Kom je in de zomer nog weg met een lichte moisturiser of bb-crème, in de winter is je huid duidelijk toe aan het zwaardere werk. Hoeveel je ook smeert, je droge huid blijft terugkeren. Bovendien blijft het hier vaak niet bij. Een droge huid raakt al snel ontregeld en leidt tot een schilferende huid, roodheid en onzuiverheden als acne. Maar een droge huid is niet het enige wat kan zorgen voor het toenemen van onzuiverheden in de winter. In combinatie met de verkeerde verzorgingsproducten, en het dragen van sjaals, coltruien én mondkapjes, kan er al snel een broedplaats voor puistjes ontstaan.

Tips voor thuis

De juiste verzorging voor je huid in de winter is dus zeer belangrijk. Dat begint bij een goede gezichtsreiniging: vergeet niet de make-upresten 's avonds te verwijderen en maak je gezicht elke ochtend schoon voordat je aan je verzorgingsritueel begint. Mildere producten zonder alcohol zijn het meest gunstig voor je huid. Gebruik daarnaast wat vettere crèmes in de winter, om uitdroging van de huid tegen te gaan. Dit zal je huid je in dank afnemen, zelfs. als je gevoelig bent voor puistjes. Vergeet ook niet om te exfoliëren. Je kunt ervoor kiezen. om te scrubben, maar wees wel voorzichtig. Veel mensen zijn te hardhandig, waardoor ze de kwetsbare huid juist nog meer beschadigen. Een veiliger alternatief is daarom een peeling.

Bio Peeling

Als een chemische peeling je afschrikt, is er gelukkig een natuurlijk alternatief, namelijk: de Piura Bio Peeling. Dit is een dieptereiniging op basis van kruiden die dode huidcellen van het oppervlak verwijdert en het zelfherstellend vermogen stimuleert. Niet alleen worden onzuiverheden weggenomen, maar ook de talgproductie wordt weer genormaliseerd. De huid krijgt een diepe hydratatie, waardoor de huid weer een zachte en jeugdige uitstraling krijgt. Omdat het geen agressieve peeling is, heb je geen last van overmatige roodheid of vervellen. Al na een behandeling kunnen we mooie resultaten behalen, maar na drie tot vier behandelingen zie je het optimale resultaat.

Ga weer stralen!

Wil jij weer genieten van een stralende huid met een egale teint? Bij O'vita kun je terecht voor een Piura Bio Peeling of een andere huidverbeterende behandeling. Afhankelijk van jouw wensen en doelen is er altijd een passende oplossing voor jouw huidprobleem. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Deel dit artikel: