fbpx

Stralen zonder kwalen: de invloed van make-up op je huid en hoe je ermee omgaat

make-up

Voor veel mensen is het idee om zonder make-up de deur uit te gaan simpelweg ondenkbaar. Zeker als je een onzuivere huid hebt, maar ook als je je huid wat extra wilt laten stralen, kan make-up je beter laten voelen over je huid. Echter is het goed om te weten wat voor een effect make-up op je huid heeft. Daarnaast is de manier waarop je make-up gebruikt ook nog eens erg belangrijk. Lees hier wat make-up precies met je huid doet en waarom je het absoluut niet hoeft op te geven.

Slaap niet met je make-up

Het is soms ontzettend lastig om je hier aan te houden, maar het is echt belangrijk om je gezicht te reinigen voor het slapen gaan. Zelfs als je ontzettend moe bent, laat het er dan niet bij zitten. Als je dat wel doet, kan de make-up dieper doordringen in je huid. Hierdoor raken de poriën sneller verstopt en kun je last krijgen van lijntjes of roodheid. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren waardoor je slapen met make-up kunt voorkomen:
• Verwijder je make-up bij thuiskomst. Dan ben je nog niet zo moe als ’s avonds voor het slapen gaan en hoef je er niet meer naar om te kijken.
• Leg reinigingsproducten in je nachtkastje. Deze zijn wellicht minder goed dan je uitgebreide schoonmaakroutine, maar het is beter dan je make-up laten zitten.
• Zet een melding op je telefoon. Dit kan bijvoorbeeld een kwartier voor je gaat slapen zijn, zo vergeet je het in ieder geval niet!

Schoon aanbrengen

Niet alleen is het belangrijk om je make-up er goed af te halen, het is ook erg belangrijk om het op een hygiënische manier aan te brengen. Dat geldt zowel voor diegene die kwasten of sponsjes gebruiken als voor diegene die gewoon hun vingers gebruiken. Het is daarom aan te raden in ieder geval om de twee weken je kwasten schoon te maken. En zorg er natuurlijk altijd voor dat je je handen wast voordat je je make-up gaat aanbrengen.

Zonbescherming

Je zou het misschien niet verwachten, maar make-up heeft ook zo zijn voordelen voor je huid. Zo kan het laagje gezichtsmake-up, zeker als het een uv-filter heeft, werken als goede zonbescherming. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld huidveroudering. Dat make-up voor rimpels zorgt is dus niet perse waar. Daarnaast beschermt het je huid ook nog eens tegen andere invloeden van buitenaf, zoals het weer of vuil. Make-up kan dus als een soort zonnescherm functioneren. Best handig!

Huidirritatie

In principe zou make-up je huid niet moeten irriteren, want er wordt tegenwoordig heel goed gelet op dat er geen schadelijke stoffen in de producten zitten. Desondanks zou het wel kunnen dat je een allergische reactie krijgt door de ingrediënten van bepaalde producten. Dit kun je herkennen aan roodheid, jeuk of zwellingen. Vaak komt dit door geur en conserveringsmiddelen. Als je last hebt van een gevoelige huid, kies dan bijvoorbeeld voor minerale make-up die de huid niet verstopt.

Mii Cosmetics

Bij O’vita staat het belang van de huid centraal en daarom zijn wij sinds kort gaan werken met de producten van Mii Cosmetics. Deze make-uplijn gebruikt zorgvuldig uitgekozen producten op basis van mineralen die allemaal huidvriendelijk zijn. Met deze producten kun je zorgeloos blijven genieten van je make-up, zonder dat je huid er onder hoeft te lijden. De natuur hoeft er ook nog eens minder door te lijden doordat veel van hun producten vegan zijn. Maak je je alsnog zorgen om je huid? Blijf er dan niet mee zitten en maak een afspraak.

Deel dit artikel: