fbpx

Wat is Epigenetica?

epigenetica

Epigenetische huidverzorging richt zich op veranderingen in de huidcel. Doordat we genen ‘aan’ of ‘uit’ kunnen zetten verandert de manier waarop ons DNA gelezen wordt zonder iets aan de genetische code zelf te veranderen. We kunnen onze cellen dus positief of negatief beïnvloeden. En belangrijker nog, we kunnen negatieve veranderingen weer herstellen.

Epigenetica

Het milieu, het klimaat en ons leven, alles is aan het veranderen. Heeft dit invloed op onze huid? Jazeker, heel veel. Een duur woord voor de omgevingsfactoren is ‘epigenetica’. Letterlijk vertaald betekent dit ‘boven op de genen’. Epigenetica speelt een grote rol bij mijn merken. Craith Lab bijvoorbeeld is een pionier op het gebied van epigenetische huidverzorging.

Omgevingsfactoren hebben een negatieve impact op je huid

160 Jaar geleden werd al bewezen dat de mens zuurstof opneemt via de huid. Dat betekent dus ook dat vervuilde lucht in onze huid terecht komt. Recent is het de wetenschap pas gelukt om de interactie tussen zuurstof en de menselijk huid op moleculair niveau te analyseren. Omgevingsfactoren zoals de huidige milieuvervuiling maar ook invloeden als roken en de zon hebben een negatieve invloed op de huid. Het veroorzaakt dat onze cellen sneller verouderen en daardoor de huid dus ook.

O’vita helpt je met de producten van Craith Lab

Craith Lab wil deze effecten tegengaan en werkt daarom met vooruitstrevende wetenschappelijke ingrediënten om de huid beter te beschermen tegen al deze slechte invloeden van buitenaf. Want in tegenstelling tot genetische veranderingen zijn epigenetische veranderingen omkeerbaar. Doordat we cellen weer gezond maken gaan deze gezonde cellen zich verder delen. De gehele huid gaat er weer gezond uitzien, wat zorgt voor die mooie glans die we graag willen. Het award winnende Craith Lab is niet alleen sterk in het beschermen, maar ook in het verjongen van de huid.

Deel dit artikel: