fbpx

Vind de juiste producten voor jouw huid bij O’vita!

producten

We willen allemaal een gezonde en mooie huid, maar dit gaat helaas niet altijd vanzelf. Je genen, hormonen en levensstijl dragen hier allemaal aan bij. Wel kun je je huid een handje helpen door er goed voor te zorgen. Maar wat zijn nou de juiste producten voor jouw huid? De huidspecialisten van O'vita helpen je graag om te bepalen wat jouw huid nodig heeft, op basis van je huidtype en -conditie.

Veranderende behoeften

Elke huid is anders en heeft een andere soort verzorging nodig. Om het nog lastiger te maken, veranderen de behoeften van je huid gedurende je leven. Als tiener liep je waarschijnlijk tegen andere huidproblemen aan dan nu. Dat je van nature een vette huid hebt, wil dus niet zeggen dat je huid niet droog kan zijn of vocht tekort kan komen.

Passende huidproducten

Er zijn zoveel producten bij de drogist te vinden, dat we soms niet meer weten wat we moeten kiezen. Welke producten passen nu goed bij je huid, welke kun je beter laten staan en wat maakt huidproblematiek alleen maar erger? Om hier achter te kunnen komen, moet je allereerst weten wat voor huid je hebt.

Kleur en leeftijd

Je kunt hiervoor kijken naar de kleur, leeftijd, structuur en conditie van je huid. Een lichte huid is bijvoorbeeld gevoeliger voor de zon, terwijl een donkere huid dikker en vaak gevoeliger is voor acne. Een jonge huid is strakker en elastischer, terwijl de oudere huid dikker is en sneller pigmentvlekken en rimpels krijgt.

Huidtype en conditie

Er zijn verschillende huidtypes: droge huid, vette huid, gecombineerde huid, gevoelige huid of normale huid. Hiermee word je geboren, maar klachten kunnen wel verergeren door de verkeerde producten te gebruiken. De huidconditie wordt daarentegen veroorzaakt door interne (hormonen, stress, voeding) en externe (uv-straling, klimaat, levensstijl) factoren. Je huidconditie kan variëren en kan bij alle huidtypes voorkomen, zoals een vette huid die vocht tekort komt.

Welke huid heb jij?

Een droge huid maakt minder talg aan en kan vocht minder goed vasthouden. De huid voelt dan droog en trekkerig aan. Een vette huid heeft juist te veel talg. Dit herken je aan een glimmende huid, vergrote poriën en onzuiverheden. Bij een gecombineerde huid is de huid bij de T-zone (neus en voorhoofd) vetter en bij de wangen en rondom de ogen droger. En de gevoelige huid wordt gekenmerkt door irritaties, jeuk, ruwe plekken en rode vlekken.

Huidverzorging

De conditie van je huid vertelt je wat de behoeften van je huid zijn. Droge plekken kun je het beste insmeren met een volle en hydraterende crème, met ingrediënten als hyaluronzuur of glycerine. Aloe vera en hyaluronzuur houden vocht in de huid beter vast. Gebruik voor vette huidgebieden liever milde producten zonder alcohol of een exfoliant met fruitzuren. Kies bij een gevoelige huid voor kalmerende ingrediënten en vermijd stoffen als parfum. Ingrediënten als peptides, retinol en vitamines C en E zorgen er daarnaast voor dat het huidverouderingsproces vertraagd wordt.

Over O'vita

Weet je niet zeker wat jouw huid nodig heeft? Onze huidspecialisten helpen je graag om je huidbehoeften te bepalen en de juiste producten of behandeling te vinden. Bij O'vita maken we gebruik van de beste merken met de allerbeste ingrediënten die de huidbarrière beschermen. Dat betekent natuurlijke producten zonder schadelijke stoffen! Boek dus gerust een Meet & Treat en laat je huid in de watten leggen.

behandeling – https://www.o-vita.nl/behandelingen/
O'vita – https://www.o-vita.nl/over-ons/
beste merken – https://www.o-vita.nl/de-beste-merken/

Deel dit artikel: