fbpx

Houd van je huid: het belang van scrubben

scrubben

Af en toe eens scrubben als verwenmomentje is natuurlijk leuk… Wist je dat regelmatig scrubben bovendien veel voordelen heeft voor je huid? Huidproblemen zijn vaak lastig op te lossen, maar door af en toe eens een scrub te gebruiken kun je al veel problemen voorkomen. Het is heel simpel en ook nog eens prettig in gebruik! Het is wel belangrijk dat je de scrub goed gebruikt. Lees hier hoe je dat doet.

Oude huidcellen wegscrubben

Je ziet het misschien niet, maar van nature verlies je continu huidcellen omdat de huid zich steeds vernieuwt. De opperhuid vernieuwt zich zo ongeveer een keer per maand, maar de oude huidcellen moeten natuurlijk ook ergens naartoe. Deze dode huidcellen blijven achter op je huid, waardoor die een grauwe tint kan krijgen. Maar door af en toe te scrubben verwijder je deze oude laag en wordt je nieuwe stralende huid weer zichtbaar.

Voorkom ingegroeide haartjes

Ook kunnen er bultjes of ontstekingen ontstaan door ingegroeide haartjes. Dat gebeurt wanneer haartjes niet goed naar buiten kunnen groeien. Een reden hiervoor is dat dode huidcellen een laag op de huid creëren waardoor de haartjes niet meer naar buiten kunnen. Door regelmatig te scrubben verwijder je deze laag en kunnen de haartjes weer makkelijk recht groeien.

Sneller bruin

De laag dode huidcellen voorkomt ook dat de huid kan blootstaan aan bijvoorbeeld zonlicht. Als je in de zomer graag een bruin kleurtje wilt krijgen is dit best vervelend. Door te scrubben los je ook dit probleem gemakkelijk op. Aangezien de laag dode huidcellen niet overal hetzelfde is, verkleur je door te scrubben niet alleen sneller, maar ook egaler. Dit is echter geen excuus om de zonnebrand links te laten liggen; je moet je huid nog steeds beschermen!

Minder onzuiverheden

Door het dragen van mondkapjes zien we ook een nieuw type acne verschijnen, genaamd maskne. Dat komt doordat de huid onder het masker een stuk vatbaarder is voor puistjes. Wanneer je geluk hebt met een gladde huid, raken de poriën minder snel verstopt en heb je minder kans op pukkeltjes. Door te scrubben houd je de huid gladder en verminder je zo dus de kans op onzuiverheden.

Scrub niet te vaak!

Nu je de voordelen weet, kan het aantrekkelijk lijken om elke dag eens lekker te gaan scrubben, maar dat is niet aan te raden. Hierdoor kan je huid geïrriteerd raken, met roodheid of droge plekken als gevolg. Daarnaast kan scrubben zorgen voor meer talgproductie, waardoor je poriën alsnog verstopt kunnen raken. Daarom is het aan te raden niet vaker dan één tot twee keer per week te scrubben. Ga dus voorzichtig om met je scrub.

Meer weten?

Je kunt altijd contact opnemen met ons als je meer tips wilt over scrubben of huidverzorging in zijn algemeen. Zo kunnen we je bij O’vita aanraden welke producten je het beste kunt gebruiken. Daarnaast kunnen we je behandelingen aanbieden als je nog steeds huidproblemen hebt waar je maar niet vanaf komt. Je huid gaat elke dag met je mee en heeft een hoop te doorstaan, net als jij. Zorg er dus voor dat je het goed verzorgd, zodat jouw huid je niet in de weg staat.

Deel dit artikel: