fbpx

Er zijn veel manieren om te ontharen. Welke past bij jou?

ontharen

Je had net het ontharen weer achter de rug of de eerste haartjes duiken alweer op. Het liefste zie je jouw benen en oksels voor altijd haarloos. Zo zit het lichaam alleen niet in elkaar. Wat zijn verschillende methodes om de haartjes te verwijderen? En welke kun jij het beste gebruiken? O’vita zet de verschillende methodes voor jou op een rijtje, met de voor- en nadelen.

Scheren

De klassieker onder ontharing. Met een scherp mesje kun je relatief snel en pijnloos de haartjes op je benen verwijderen. Er zitten wel twee nadelen aan scheren. Ten eerste kan het voor vrouwen met een gevoelige huid niet de beste methode zijn om de haartjes te verwijderen. Door het gebruik van het scherpe mesje kan dit de huid zelf ook doen irriteren. Hierdoor kun je last krijgen van rode bultjes en vooral veel roodheid net na het scheren. Ai! Ten tweede scheer je alleen de haartjes weg die aan het oppervlak groeien. De wortels blijven zitten. Hierdoor keren de haartjes snel terug en heb je in no time weer ‘stoppeltjes’ op de geschoren plek…

Epileren

Wil je een ontharingsmethode die de haartjes voor langere tijd verwijdert dan wanneer je ze scheert? Dan is epileren een goede optie. Met een epileerapparaat verwijder je de haartjes met wortel en al. Er gaat hierdoor flink wat tijd overheen voordat deze haartjes weer terugkomen. Het nadeel van epileren is het gevoel: epileren kan best pijn doen! Gelukkig gaat epileren vrij snel waardoor het slechts korte tijd even doorzetten is.

Waxen

Waxen is een snelle ontharingsmethode dan epileren, waarbij het ontharen in één keer is gedaan. Wax zelf is een kleverig smeerseltje dat om de haartjes heen komt te zitten. Op je huid begint deze substantie uit te harden. Met een waxstrip verwijder je de wax vervolgens weer, door deze in één keer eraf te trekken. De haar wordt hiermee uit het haarzakje getrokken met wortel en al. Doet dit pijn? Dat zeker, maar vervolgens ben je wel enkele weken van de haargroei af.

Ontharingscrème

Geen zin om met mesjes of een epileerapparaat aan de slag te gaan? Je kunt haren ook met een speciale crème verwijderen. Ontharingscrème breekt de keratine van je haren af: de eiwitten waar jouw haar uit voor een groot deel uit bestaat. Door het afbreken van de keratine kun je jouw haren vervolgens met de crème wegvegen van je huid. Ontharingscrème is pijnloos en het is gemakkelijk aan te brengen. Wel is het belangrijk om eerst te controleren of jouw huid tegen de crème kan. Probeer altijd eerst een klein stukje om zeker te weten dat de crème niet te hardnekkig is, of dat je er een allergische reactie op krijgt. Zo voorkom je ongelukjes later!

Ontharingslaser

Scheren, epileren, crème; allemaal goede methodes, maar echt definitief is het niet. Na verloop van tijd duiken de haartjes rustig weer op en kun je weer van vooraf aan beginnen. Niet met een laserbehandeling. Bij deze behandeling worden de haartjes verhit, waardoor deze verdwijnen en niet snel terug groeien. Deze behandeling zorgt ervoor dat het scheren en epileren voor veel langere tijd niet nodig is. Het is niet permanent, maar de haartjes blijven wel langere tijd weg.

IPL-ontharing

IPL is een ontharingsmethode die vaak wordt verward met laserontharing. Toch is IPL anders. Bij deze behandeling is het mogelijk grotere gebieden in één keer te verwijderen dan bij een laserbehandeling. Doordat de lichtflitsen die gebruikt worden om de haartjes te verwijderen over een groter oppervlak verspreid zitten, lukt het de laser alleen wel minder goed tot diep in de huid door te dringen. Hierdoor zul je merken dat de haartjes na een IPL-behandeling iets eerder terugkomen.

Welke methode voor ontharen past bij jou?

Aan iedere ontharingsmethode zitten voor- en nadelen. Bovendien past niet iedere methode bij jouw huid. Wil je weten hoe jij het beste je haartjes kunt verwijderen? Dan geven we hier graag advies in. Bij O’vita helpen we jou het beste uit je huid te halen en huidproblemen zoals rimpels en eczeem op een goede manier te verhelpen. Je kunt altijd contact opnemen voor een kennismaking!

Deel dit artikel: