fbpx

Nieuw seizoen, nieuwe huidroutine!

huidroutine

Ieder seizoen heeft zo zijn eigen voors en tegens. De zomer nodigt uit om buiten te leven, en het vele zonlicht geeft energie voor tien. De herfst vertoont prachtige kleuren en in de winter is het tijd om op te laden en bij te komen. In de lente wordt de nieuwe start in alle pracht en praal zichtbaar. De zon schijnt weer, de dagen worden langer. Niet alleen de natuur past zich aan, ook de manier waarop je je lichaam verzorgt kan veranderen.

Verschillende huidroutines

In de winter heb je te maken met droge verwarmingslucht en gure weersomstandigheden. Het is slim om je verzorgingsritueel hierop aan te passen, zodat je niet met een uitgedroogde huid hoeft te kampen. In de herfst krijg je soortgelijke kwesties voor je kiezen, terwijl je in de zomer moet uitkijken met zonlicht en klachten door chloor of zeewater. Ook in het voorjaar zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je huid optimaal te verzorgen.

Perfect moment

Zo is het voorjaar het perfecte moment om te werken aan jouw verzorgingsroutine en deze in je dagelijkse bezigheden integreert. Bovendien, voordat je kunt zien dat producten echt hun werk doen, moet je ze een periode lang gebruiken. De huid vernieuwt gedurende een tijdsbestek van een aantal weken of maanden, afhankelijk van je leeftijd. Eerder dan dat zul je dus ook niet kunnen beoordelen of jouw huidverzorgingsproducten effect hebben gehad.

Stap een: de basis

Een huidroutine bestaat uit een paar belangrijke stappen. De eerste stap is de basis: een goede reiniging. Talg, dode huidcellen en vuil stapelen zich in de loop van de dag op. Als je je huid niet goed reinigt, gaat die er dof of onverzorgd uitzien. Let hierbij op dat je een product gebruikt afgestemd op jouw huidtype. Kies bijvoorbeeld voor de reinigingsmelk van Team Dr. Joseph voor een zachte en voedende reiniging. Door deze belangrijke eerste stap kunnen andere huiverbeterende producten dieper en beter hun werk doen in en voor de huid.

Exfoliëren

De tweede stap is exfoliëren. Dit klinkt ingewikkeld, maar is in feite niets meer dan het verwijderen van achtergebleven dode huidcellen. Vaak zie je dit in de vorm van een scrub, maar het risico bij verkeerd gebruik is dat je de huid hiermee schaadt. Een peeling is een slim alternatief. Kies bijvoorbeeld voor de ‘gentle clarifying enzyme peel’ van Team Dr. Joseph wanneer je huid erg gevoelig is. Heb je een wat lastiger huid die wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken, kies dan de ‘fruit acid peel’, een peeling op basis van fruitzuren. Bouw het gebruik van peelings altijd rustig op!

Verzorging

De derde stap is het aanbrengen van een verzorgend product. Met de reiniging en het exfoliëren heb je de huid mooi voorbereid om zo goed mogelijk de verzorgende ingrediënten te kunnen opnemen. Zorg ervoor dat je een crème of moisturizer kiest die geschikt is voor jouw huidtype. De huidspecialist bij O’vita kan je hier uiteraard over adviseren. ’s Avonds ben je hierna klaar, maar in de ochtend mag een belangrijke laatste stap niet ontbreken: bescherming.

Beschermen!

Zeker in het voorjaar is je huid nog erg licht en nauwelijks zonnestralen gewend. Een goede bescherming is altijd belangrijk, maar zeker in deze periode essentieel. Want je kunt nog zoveel tijd, geld en energie steken in de voorgaande stappen, maar als de huid niet beschermd wordt, gaan alle verbeteringen op den duur verloren. Gebruik daarom een zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht met SPF 50, bijvoorbeeld die van Team Dr. Joseph. Wanneer je ook altijd een tube meeneemt, weet je zeker dat je huid goed beschermd wordt. Geniet van de zon, maar nooit onbeschermd!
Team Dr. Joseph - https://www.o-vita.nl/merk/teamdrjoseph/
O-vita - https://www.o-vita.nl/over-ons/

Deel dit artikel: