fbpx

Huidzorg in de zomermaanden: laat je huid stralen!

huidzorg

Hoe heerlijk het ook is om de zonnestralen op je huid te voelen, je huid kan hierdoor behoorlijk aangetast worden. Niet alleen door de zon, maar ook door te zwemmen krijgt je huid veel te verduren. Zeezout en chloor tasten beide de huid aan. En denk je goed te zijn voor je huid door binnen verkoeling te zoeken, dan kom je bedrogen uit. Ook door de droge lucht van de airco droogt je huid namelijk uit. Het is dus van groot belang om je huid in de zomermaanden goed te verzorgen.

Huidzorg

Toch heeft de zon natuurlijk ook voordelen voor de huid. Je doet meer vitamine D op en ziet er vaak ook gezonder uit. De zon heeft een kalmerende werking, waardoor de huid er rustiger en gladder uitziet. Je doffe, grauwe huid maakt weer plaats voor een gezond kleurtje. Op de lange termijn raakt de huid echter geïrriteerd. De uv-straling beschadigt je huid, waardoor het zich minder snel kan herstellen. Huidveroudering vindt zo sneller plaats en je krijgt vaker puistjes.

Zonbescherming

Wees zonneschade daarom voor door elke dag een moisturizer met SPF te gebruiken. En ga je langdurig de zon in, smeer je dan in met een zonnebrand met factor 30 of hoger. Maar welke zonnebrand kun je nou het beste gebruiken? Dit heeft alles te maken met je huidtype. Als je een gevoelige huid hebt, kun je het beste voor een zonnebrand zonder parfum gaan. Heb je een zonneallergie, ga dan voor een crème met beschermende antioxidanten. En krijg je snel last van puistjes, gebruik dan een zonnebrandcrème voor je gezicht die minder vettig is.

Goed smeren

Verkeerd smeren leidt even vaak tot verbranding als niet smeren. Smeer daarom altijd een dikke laag op je huid: een handje vol per lichaamsdeel. Breng je zonnebrandcrème altijd aan op een schoon gezicht, onder je make-up. En vergeet ook niet het smeren regelmatig te herhalen, zeker als je een lichte huidtype hebt en de zonkracht hoog is.

Reiniging

In de zomer kun je meer last krijgen van puistjes, doordat de huid sneller verstopt raakt door uv-straling. Onder invloed van de zon gaat de huid meer talg produceren en ga je meer zweten. Naast zweet, kunnen er ook vuil en resten zonnebrandcrème achterblijven op de huid. Het is daarom belangrijk om je gezicht 's ochtends en 's avonds goed schoon te maken met een reinigingsproduct zonder parfum. Maar let ook op dat je je gezicht niet té vaak wast en geen agressieve producten gebruikt. Zo droogt je huid namelijk uit.

Doucheritueel

Ook kun je je huid een handje helpen door minder lang en lauwwarm te douchen. Sta je toch een keer iets langer onder de warme douchestralen, smeer je dan in ieder geval in met een hydraterende lotion om de vochtbalans weer op peil te brengen. Of gebruik een milde bodyscrub om de overgebleven dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt er niet alleen lekker schoon van, maar de doorbloeding wordt ook gestimuleerd, waardoor je huid zich beter kan herstellen en er minder snel onzuiverheden ontstaan. Zo blijft je huid mooi glanzend en egaal.

Over O'vita

Wil je meer tips over huidzorg of de beste producten voor jouw huid? O'vita voorziet je graag van advies over passende verzorging. Ook kun je terecht voor een huidbehandeling, zoals een scrub of peeling, om je huid weer te laten stralen. Wij maken gebruik van de allerbeste merken om jouw huid weer in topconditie te brengen. Laat je dus gerust adviseren door een van onze huidspecialisten, zodat jij stralend de zomer doorkomt!

Deel dit artikel: