fbpx

Huidbescherming tegen digital aging

digital aging

We vergeten vaak dat als we onze favoriete serie streamen of door onze berichten scrollen, we ook onze huid bloostellen aan schadelijk blauw licht. Onder andere dit schermlicht maar ook WiFi-straling zorgen er voor dat de huid sneller verouderd en we eerder rimpels krijgen. Een crème die beschermd tegen urban pollution en digital aging is een must!

Meer achter schermen

Sinds Corona zitten we allemaal steeds meer achter een beeldscherm. Moderne technologie is geweldig, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Te veel blauw licht veroorzaakt oxidatieve stress en vermindert de elasticiteit van de huid, wat kan leiden tot een ongelijkmatige teint en algemene dofheid.

Daglicht is belangrijk

Daglicht is in principe heel belangrijk voor je huid, voor de natuurlijk aanmaak van vitamine D. Maar dat we ons goed moeten beschermen tegen uva (aging) straling en uvb (burn) straling is inmiddels wel duidelijk. We vergeten echter vaak dat uva straling 365 dagen, iedere seconde van de dag om ons heen is. Deze straling gaat door de huid heen er werkt dus constant in op je cellen wat zorgt voor celveroudering. Daar willen we ons natuurlijk tegen beschermen. Uvb straling, vooral aanwezig in de zomermaanden, zorgt ervoor dat je een mooi bruin kleurtje krijgt, maar een verbrande huid is een zwaar beschadigde huid die kan leiden tot nog meer problemen.

Verschillende soorten straling

Infra rood licht zorgt voor de afbraak van collageen en elastinevezels waardoor ook huidveroudering wordt veroorzaakt. En hoe zit het dan met blauwe licht? Het licht dat wordt afgegeven door de computers, tablets, led verlichting, tv of gsm? Blauw licht in kleine hoeveelhiden kan antibacterieel werken. Maar de blauwpaarse kleur, die we ook wel HEV (high energy visible) licht noemen kan pigmentvlekken veroorzaken door de vorming van vrije radialen. Deze vrije radicalen vallen onze huidcel aan en veroorzaakt breuken in de collageen vezels. Zo kunnen er ontstekingen ontstaan in de huidcel. De cel barrière functie neemt af, en de cel ontvangt minder voedingsstoffen zoals zuurstof. Ook het vochtgehalte in de huid neemt af. Je huid wordt zo zwakker en is minder bestand tegen negatieve invloeden van buiten af. En dat is in de spiegel te zien. Een drogere huid met meer rimpels en pigmentvlekken.

Bescherm tegen digital aging met O’vita

Ik geloof dat beschermende huidverzorging met epigenetische ingrediënten noodzakelijk is om de impact van stress op de huid te verminderen en de huid meer weerbaar te maken tegen schadelijke vervuiling met licht. Mede daarom heeft O’vita een aantal producten (en behandelingen) in het assortiment wat daar specifiek op is gericht.

Deel dit artikel: