fbpx

Ga voor een stralende huid met visolie!

stralende huid

Iedereen wil graag een mooie en gezonde huid. En hoewel een goede huidverzorging dan erg belangrijk is, is gezonde voeding ook essentieel. Zo is visolie onmisbaar voor een mooie en gezonde huid, zonder huidproblemen. De werkzame bestanddelen in visolie maken namelijk deel uit van de bekende Omega 3 vetzurengroep. En die omega 3, die hebben we nodig voor een stralende huid.

Visolie

Visolie is een voedingssupplement. De werkzame bestanddelen zijn EPA en DHA. Deze vetzuren zijn onderdeel van Omega 3 vetzurengroep en hebben belangrijke functies voor ons lichaam. Zo beschermt EPA ons tegen een chronisch actief immuunsysteem. Dit is van belang, want elke chronische aandoening heeft een actief immuunsysteem als oorzaak of gevolg. DHA werkt als een natuurlijk antidepressivum en zorgt ervoor dat alle hormonen beter werken op onze cellen, en dat ons bloed vloeibaar blijft. Hierdoor krijg je minder last van een te hoge bloeddruk en aderverkalking en het verlaagt de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten. Samen houden de vetzuren onze celwanden soepel, zacht en gehydrateerd. Het gevolg is een stralende huid!

Verhouding

Omega 3 vetzuren werken samen met omega 6 vetzuren. Het belangrijk dat deze vetzuren samen een goede balans hebben. Voor een goede balans heb je in verhouding veel meer Omega 3 nodig ten opzichte van Omega 6. Een slechte ratio kan namelijk leiden tot bijvoorbeeld hart- en vaatziektes, diabetes en Alzheimer. Maar ook vervelende huidontstekingen kunnen het gevolg zijn van een onevenwichtig balans tussen omega 3 en omega 6. Bij O’vita kunnen we een bloedtest afnemen om je ratio vast te stellen.

Overvloed

Helaas maakt ons lichaam zelf geen omega 3 aan. We moeten dit dus uit onze voeding of voedingssupplementen halen. Het is daarom erg lastig om de twee in balans te krijgen. Omega 6 krijgen we wel dagelijks in overvloed binnen, omdat omega 6 in veelvoud voorkomt in ons Westerse voedingspatroon. Het is daarom moeilijk om het omega 6 gehalte te verlagen. Wat je wel kunt doen, is meer omega 3 innemen.

Resultaat

Wanneer de balans goed is, zul je een zichtbaar verschil merken. Ontstekingsgerelateerde huidproblemen zoals acne en rosacea zullen zichtbaar verbeteren en je huid voelt soepel en zacht. Daarnaast verlaagt visolie dus de kans op hart- en vaatziekten, maar ook mensen met psoriasis, diabetes of vasculaire dementie geven aan positieve resultaten te zien. Visolie verhoogt dus de kwaliteit van leven. Je krijgt meer energie en je kunt je beter concentreren.

Eqology

Bij O'vita kun je terecht voor de omega-3 visolie van Eqology (EQ). Bij EQ zijn ze gepassioneerd over de natuur en ze vinden het belangrijk dat hun producten natuurlijk en hoogwaardig zijn. Zo is hun visolie vrij van synthetische geurstoffen, minerale oliën, petrolatum, sulfaat detergenten, synthetische kleurstoffen en parabenen. De producten van EQ zijn bovendien ontwikkeld in samenwerking met kruidenkenners, homeopaten en biochemici. De visolie wordt elk jaar tijdens de koudste periode uit Noorwegen gehaald. De olie wordt dan aan boord gebotteld wat de visolie ontzettend puur en van hoogwaardige kwaliteit maakt.

O'vita

Ben je benieuwd geworden naar de voordelen die visolie voor jouw huid en lichaam kan hebben? Dan ben bij O'vita aan het juiste adres. Met meer dan 25 jaar ervaring en het blijven volgen van diverse trainingen zijn we gespecialiseerd in het behandelen van uiteenlopende huidklachten of -problemen. Maak kennis met mij en de salon middels de Meet & Treat en kom binnenlopen voor een kopje koffie en wat informatie. Je bent van harte welkom!

Deel dit artikel: