fbpx

Acne

acne

Wat is acne?

De medische term voor jeugdpuistjes is acne vulgaris, oftewel acne. Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Het uit zich meestal in het gezicht, op de borst, rug, nek en/of de schouders. De acne komt vooral voor op delen van de huid waar zich veel talgklieren bevinden. Talgklieren maken talg (huidsmeer) aan om de huid soepel te houden en de barrièrefunctie in stand te houden. Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Wanneer de acne onjuist behandeld wordt, kunnen er littekens achterblijven.

Hoe ontstaat het?

Verschillende factoren zijn van invloed op het ontstaan van een verhoogde talgproductie, dit ontstaat vaak onder invloed van hormonen maar ook voeding en verkeerde producten dragen hiertoe aan bij.

Hoe verloopt acne?

Wanneer de acne onbehandeld blijft, kan het een langere periode blijven bestaan. Meestal verdwijnt de acne voor het 25e levensjaar. Bij een klein percentage van de gevallen blijft de huidaandoening tot op latere leeftijd aanwezig.

Hoe wordt acne behandeld?

Acne wordt bij ons behandeld door het in balans brengen van je huidbarrière door o.a. het gebruik van probiotica in onze producten. Hierdoor krijgt je huid geen kans meer om te gaan ontsteken waardoor je acne zal verdwijnen. Ga niet zelf aan de slag want er zullen gemakkelijk littekens ontstaan bij het onjuiste gebruik van producten en het zelf weghalen van puisten!

Craith Lab Blue Line is een unieke lijn. Deze lijn kenmerkt zich in het oplossen van huidproblemen door middel van doeltreffende ingrediënten en probiotica die op zeer korte termijn maximaal resultaat geven.
Wij zorgen voor een optimaal resultaat in de praktijk maar zonder de juiste verzorging thuis boeken we geen resultaat, samenwerken is van optimaal belang.

Deel dit artikel: