fbpx

Couperose en Rosacea

Beauty,Face.,Smiling,Asian,Woman,Touching,Healthy,Skin,Portrait.,Beautiful

Wat is het verschil?

Couperose is een chronische huidaandoening in het gelaat die het meest voorkomt bij personen (met name vrouwen) tussen de 30 en 50 jaar. Het meest opvallende symptoom is een gelijkmatig verdeelde roodheid, waarbij uitgezette bloedvaatjes zichtbaar zijn. Heb je hierbij ook nog de pech dat je last hebt van puistjes en bultjes dan spreek je van Rosacea.

Hoe ontstaat couperose/ rosacea?

De barrièrefunctie van de bovenste laag van de huid (epidermis) is aangetast bij rosacea en daardoor is de huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf en kan er een ontstekingsreactie ontstaan in de huid. Een andere belangrijke aanwijzing is dat de Demodex mijt 20 keer meer aanwezig is in een huid met rosacea dan in een ‘gezonde’ huid. In onze huid vinden we miljoenen micro- organismen, waaronder bacteriën en schimmels, dit is heel normaal en deze microben zijn ook zeker nodig. Door de verminderde barrièrefunctie kan de huid zich minder goed weren tegen invloeden van buitenaf.

De oplossing:

De allerlaatste wetenschappelijke studies over epigenetica wijzen uit dat het milieu niet vriendelijk met onze huid om gaat. Vandaar dat steeds meer mensen te maken krijgen met huidproblemen als rosacea. Het belangrijkste is om de barrière van je huid te beschermen, voorkomen dat het milieu deze aantast door het gebruik van de juiste producten in mijn praktijk en voor jou thuis. Zowel voor de buitenkant als van binnen. Dit zijn producten op basis van pro-biotica, minimale producten met een maximaal resultaat.

Wat is jouw huid je waard?

Deel dit artikel: