fbpx

Creëer de perfecte eyeliner en wenkbrauwen met pmu!

Eyeliner en wenkbrauwen

Je kijkt in de spiegel en bent niet tevreden. Het moet er maar weer helemaal af. Dus grijp je maar weer een reinigingsdoekje om de make-up van je gezicht te boenen. Je wenkbrauwen willen maar niet meewerken. De één is dikker dan de ander en de lijnen willen maar niet recht worden. Om nog niet eens te beginnen over je eyeliner. Make-up aanbrengen blijft een handigheid waarin je niet elke dag even goed slaagt. Dan kan het best een tijdrovend klusje worden. Hoe zorg je ervoor dat je altijd rondloopt met perfecte wenkbrauwen en eyeliner? Pmu is het antwoord!

Tips eyeliner aanbrengen

Wil je graag een mooie, rechte lijn kunnen tekenen voor een strakke eyeliner? Dan zijn er een paar simpele tips die je op weg kunnen helpen.
1. Verbindende stippen: voor het aanbrengen van je eyeliner, kan het helpen om stippen te zetten. Daarna kun je in één rechte bewegen de lijn van stip naar stip zetten.
2. Zachte lijn: bij je wenkbrauwen is het belangrijk niet gelijk een donkere, harde lijn te tekenen. Begin met een zachte schets en wanneer je tevreden bent, zal het een stuk makkelijker zijn om een mooie lijnen te creëren.
3. Lepel gebruiken: de steel van de lepel is handig bij het tekenen van de eyeliner op de buitenste ooghoek. De bolle kant kun je weer gebruiken voor de lijn op je ooglid. Door deze twee simpele stappen, heb je snel een rechte eyeliner.

Permanente make-up

Hoewel trucjes handig zijn voor het eenmalig aanbrengen van je make-up, blijft het een tijdrovend werkje. Daarnaast kan de make-up vervagen of uitlopen door water of zweet. Om een langere tijd onbezorgd te kunnen genieten van strak gevormde wenkbrauwen en eyeliner, is permanente make-up zeer geschikt. Bovendien kan het ook van pas komen wanneer jij van jezelf lichte wenkbrauwhaartjes hebt. Maar wat houdt permanente make-up precies in?

Pigment inbrengen

Permanente make-up is eigenlijk het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit wordt gedaan door een speciaal apparaat, met kleine naaldjes. Deze kleine naaldjes gaan in een rap tempo op een neer, waardoor de huidvriendelijke vloeistof zorgvuldig in je huid terecht komt. Daarna blijft de pigment voor een lange tijd zitten. Je kunt de techniek van pmu vergelijken met dat van een tatoeage, maar bij een tatoeage worden de pigmenten dieper in de huid gebracht.

Verschillende technieken

Voor het creëren van volle, donkere en goed gevormde wenkbrauwen, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo bestaat er de hairstrokes-techniek. Met deze speciale techniek worden er kleine sneetjes pigment gemaakt in je bovenste huidlaag. Het is eigenlijk een aanvulling op je echte haartjes. Daardoor vormt zich een natuurlijke en nette uitstraling. Houd jij van goed gevulde wenkbrauwen? Dan is wellicht de schaduwtechniek iets voor jou. Hier wordt met een poedertechniek een ombrelook gemaakt. Je wenkbrauwen krijgen hierdoor een mooie combinatie tussen zacht en aanwezig.

Ogen laten spreken

Terwijl er bij wenkbrauwen verschillende technieken zijn, kun je bij eyeliner kiezen voor verschillende plekken. Hiermee wordt bedoeld dat de eyeliner gemaakt kan worden op je ooglid, het randje boven je onderwimpers, maar ook een combinatie van deze twee oogdelen. Beide eyeliners dragen bij aan een optische illusie. Je laat je ogen permanent meer spreken.

Genieten van uiterlijk

Wil jij je wenkbrauwen of ogen onder de loep nemen door middel van pmu? Angelica Brouwer, specialist bij O’vita, staat klaar voor jou. Zij kan jouw voorzien van een professionele pmu-behandeling. Om je wensen duidelijk te krijgen, zal er eerst altijd een intakegesprek plaatsvinden. Op die manier behalen we samen het beste resultaat en kun jij volop genieten van je nieuwe uiterlijk. Wij bieden ook verschillende behandelingen aan op gebied van huidverbetering. Neem gerust contact met ons op voor vragen of voor het bespreken van de mogelijkheden!

Deel dit artikel: